O kompaniji Grading KGM Zenica


  Grading KGM d.o.o. Zenica je osnovan u aprilu 1996. godine vlastitim sredstvima.
  Preduzeće za projektovanje, inžinjering , izgradnju i promet .

  U proteklom periodu od 20 godina učestvovali smo u projektovanju i izvođenju niza projekata i ostvarili veliku referenc listu koja se može pogledati i na našoj web stranici.

  U cijelom periodu preduzeće je poslovalo pozitivno tako da je obezbijeđen normalan razvoj istog.

  U tom smislu možemo odgovoriti na najveće zahtjeve tržišta iz oblasti  projektovanja, inžinjeringa, svih vrsta čeličnih konstrukcija i montaže stolarije.

  Čelične konstrukcije su specijalnost ove kompanije i može se pohvaliti sa velikim brojem izgrađenih mostova , proizvodnih hala od čelika te stadiona, šoping centara kao i velikih nadstrešnica i kupola .

  Grading KGM se također bavi i proizvodnjom i montažom pvc i aluminijske stolarije .

  Kako bismo odgovorili zahtjevima tržišta odlučili smo se za najkvalitetnije mašine i najbolje profile.
  U skladu s tim koristimo za PVC stolariju  ALUPLAST  profile a za okove koristimo SIEGENIA okove .

  Za aluminijsku bravariju koristimo FEAL profile koji su se pokazali kao jako kvalitetni .
  Također proizvodimo i roletne, rafstore, vanjske žaluzine kao i sve vrste  sekcionih rolo vrata .
  Generalno sve vrste prozora, vrata i roletni su dostupni u  bojama po željama kupaca tako da smo spremni odgovoriti i na različite arhitektonske zahtjeve .

  Na izvođenju grubih građevinskih i završnih građevinskih radova kompanija je stekla zavidno iskustvo u posljednjih 10-ak godina, gdje smo i na tom polju stekli vrlo dobru reputaciju po pitanju kvalitete izvedenih radova i roka izgradnje objekata visokogradnje i niskogradnje. Potvrda uspješnog izvođenja radova je stvaranje dugoročnog partnerstva sa mnogim investitorima..

  Naša osnovna usluga je vezana za armiračke radove, ali pored navedene usluge vršimo i druge usluge:

  • Obrada betonskog čelika – Racionalnim ulaganjem smo razvili i modernizovali našu proizvodnju uvođenjem najnovijih mašina za obradu betonskog čelika čime smo kvalitet obrade podigli na maksimalan nivo uz istovremeno povećanje brzine građenja. Mjesečni kapacitet radeći u jednoj smjeni – 700 tona.
  • Montaža betonskog čelika – Kao kooperanti bili smo angažovani na ugradnji betonskog čelika na velikom broju kapitalnih objekata u BiH i regionu gdje smo pokazali našu stručnost, kvalitetu i brzinu. Stojimo na raspolaganju svim građevinskim kompanijama za angažman na montaži betonskog čelika u sve vrste objekata. Mjesečni kapacitet radeći u jednoj smjeni – 700 tona.
  • Nabavka svih vrsta armaturnih mreža